Inte bara jag som har snygg morgonfrilla..

Lycka!!

Åhh jag är såå glad och lättad! Kvällens hundkurs gick över förväntan. Är så stolt över min Liam!!
Vi hade förberett oss lite mer idag för att få de bästa förutsättningarna. Jag, Liam och en kompis tog en långpromenad i eftermiddags. Sedan gjorde vi lite käk och slöade framför tvn. Vi åkte sen till stället där kursen hålls redan en timme innan den börjar. Gick där en ca 40 min lång promenad i området. Uppladdningen och husses närvaro måste varit det optimala! När kursen väl drog igång hade vi först lite genomgång sen började vi träna. Vi fick sitta i en soffa där vi kunde få Liam lugn relativt snabbt. Vi övade lite lätta kommandon; sitt, ligg, tack och high five. I halvtid fick vi ta ett litet brake då han blev irriterad på en labrador. Efter pausen fortsatte vi med samma kommandon som innan och gjorde vi även ett par hundmöten, lyckade sånna! Vi hade verkligen kul ikväll, alla tre! <3
 
Mysigt att komma in i värmen efter att ha varit ute i ösregn. Nu kommer jag somna med ett leende på läpparna. :-)

Mumsar


Slänger upp en bild från grillkvällen hos våra kompisar i veckan. Även Liam fick något gott, i form av märgben. Perfekt för tänderna!
 

Gäsp

Idag är det tröttstuga här hemma. Vi är inte riktigt på hugget. Ikväll är det hundkurs på schemat och jag kan väl inte påstå att jag ser fram mot det. Men ikväll ska husse, aka lugnet med. Känns skönt! 
Bilden talar egentligen för sig själv :-)

Nya skor

Efter en långpromenad på morgonen kom jag till insikt att jag verkligen är i behov av ett par nya joggingdojjor, mina är helt slut. Så jag och en kompis drog ner på stan för att inhandla nya. Efter en tur på löpbandet inne i butiken kom expediten fram till att jag har ett uselt löpsteg -kraftig pronation! Blev i princip förbjuden att gå i mina älskade Converse.. Nu är jag halvt ruinerad och ägare av ett par värstingskor!
Jag var ju givetvis tvungen att inviga dom nya pjucken så det blev ytterligare en långpromenad. Det blev en härlig tur till älven.

långpromenad

Nu har vi varit ute och gått i ca 1,5 h i det sköna vädret! Den senaste veckan har Liams osäkerhet vid hundmöten kommit tillbaka lite, han ylar och gnäller. Hade med mig skinkosttuben idag som han får slicka på så länge han är lugn och tyst när vi får möte. Gick förvånadsvärt bra! Klarade fyra av fyra hundmöten gallant! Ska köra frekvent med tuben nu ett tag framöver.
Ikväll ska vi till ett par kompisar och grilla vid derasstuga. Det ska bli mysigt!
 
Lycklig hund på fältet!

Sovmorgon

Idag tog vi en rejäl sovmorgon efter en lång jobbhelg. Nu har vi riktigt höstväder här, solen skiner, det blåser kalla vindar och gula löv yr runt påmarken. Tänkte vi skulle hinna med lite targetträning idag och ska försöka filma också. Har även passat på att plantera om lite blommor och smörjt in Liams läderkoppel och halsband.
 
Nytt på balkongen.
 
Kontaktträning på morgonpromenad.
 
Snyggo!

Mys

Efter kvällspromenaden blev det mys med massage, päls- och tassvård. Han hade en halv skog i pälsen. Nu ligger Liam och sover på mina sovande fötter, han är världens bästa fotvärmare! 

Lyckodag för Liam

Idag har Liam och husse varit ute i skogen i hela 7 timmar!! Gissa om Liam var nöjd?! Hade varit jätteduktig och följt husse bra. Jag älskar Liams av- och påknappar, han kan vara jätteaktiv samtidigt som han gillar att ha slöa dagar. <3
Liam väntar tålmodigt på husse innan de ska ge sig av.

Kong Gecko

Har ni sett så söta ödlor? Kong Gecko finns i tre olika storlekar hos Pets In Town! Kroppen och svansen är hårt flätad -bra för tänderna!

Stess

Gårdagens kurs var verkligen jättejobbig!! Liam tyckte det var jättestressande med alla nya hundar. Själva upplägget på kursen verkar bra, hoppas bara Liam kan finna ro när vi är där så vi kan träna ordentligt. Det började med ett utbrott på en hund redan i bilen, hunden kom alldeles för nära och plötsligt. Efter det var Liam jättestressad så han och jag tog en liten pinkrunda så han skulle få chans att varva ner lite. När vi väl kom in i lokalen där vi skulle samlas hade alla andra hundar redan satt igång med träningen. Liam tyckte det var superjobbigt att pang på bara sådär vistas bland okända hundar. Han gnällde, ylade och utstrålade verligen massor av osäkerhet. Så medan de andra tränade med sitt fick vi ägna kvällen åt passitivitetsträning en bit bort. Han blev betydligt lugnare mot slutet och kunde vara tyst och ha ögonkontakt med mig även att de andra hundarna höll på att träna en bit bort. Tyckte det var lite konstigt hur själva intron med andra hundar gick till, det gick knappast till på bästa möjliga sätt iaf.. Nästa gång ska husse också följa med, hoppas Liam kan känna sig lite tryggare då.

Uttittad

 

Bra start på en ledig dag!

Vi började dagen med en välförtjänt sovmorgon sen gav vi oss ut med cykeln. Det regnar idag men det gör inte mig så mycket, det är mest Liam som tycker det är drygt att bli blöt. Vi började med att jag gick jämte cykeln och han fick nosa och bli rastad i ca 2 km, sen cyklade vi en bra runda för att sedan avsluta med de sista kilometrarna som vi började. Tyvärr glömde jag sätta igång endomondo på telefonen så vet inte hur lång rundsn blev, men vi var iaf ute i en timme. Liam är så duktig jämte cykeln! Har valt att ha koppel och halsband på honom nu i början som "extra livlina" ifall han får för sig att stanna eller något sådant. Eftersom det regnade idag skulle han ju givetvis skaka sig ett par gånger, men han saktade bara ner lite och skakade sig i farten. Duktiga hund! :) Härligt att ha lite kondisträning avklarad inför kvällens kurs. Längtar! 
Han ser inte helt nöjd ut med att behöva stå still i regnet och bli fotad.. Men han är fin iallafall :)
Nu ska jag smörja in hans trampdynor sedan blir det dags för frukost ( lunch?) för oss båda.

Träning

Denhär snyggingen gjorde mig sällskap på en långrunda ikväll. Tränade "stanna", "sitt" och "ligg". Imorgon börjar jag och Liam vardagslydnadskursen!! :)
 
 

Pet Head

Denna snygga borste från Pet Head finns att köpa hos doggie.se för 139 kronor. Den passar bäst till hundar med lockig och vågig päls.
 

Lugnande signaler

Idag damp boken "I samspråk med hunden LUGNANDE SIGNALER" ner i brevlådan. Den är skriven avTurid Rugaas. Boken var väldigt lättläst, med både bilder, text och exempel från olika händelser i vardagen. Alla hundägare och även icke hundägare borde läsa denna!  
179 kronor hos Adcanis

Träningsgodis?

Vad använder ni för godis när ni tränar era hundar? Hittade mitt favoritgodis "Agility Snack" på Lydnads-SM i sommar.. Nu är det slut här hemma och går inte att få tag på om man inte vill betala mer för frakten än själva godiset. Det var helt perfekt; lätt att dela i mindre bitar, klibbade inte i fickan och Liam älskade det. Någon som sett detta godis till salu utan skyhög fraktavgift?

Ny vecka..

Då var det dags för en ny vecka.. Sista veckan med endast jobb innan skolan börjar. Ska bli så kul att börja på hundkurs igen!

Idag har vi tränat med targetstícken igen. Vi övar på snurra och att stå på bakbenen. Liam gör framsteg och han tycker framför allt att det är jättekul!

Snoggle

Liam älskar mjuka, fluffiga leksaker.. Hittade denna aktiveringsleksak från Starmark idag. Man fyller den med godis och man kan anpassa svårighetsgraden efter hunden. "Snoggle" finns att köpa hos bland andra Vipdog för 199 kronor.
 
 
 
 
 

K9 schampo & balsam

Liam fick sig ett bad ikväll, och han är så duktig som inte skakar på sig förrän man är klar! K9 får klart godkänt!! Den vita pälsen blev vit, hela han är blank och len nu :-) Pälsen var lätt att kamma ur, ska bli spännande att se resultatet på längre sikt. Nu blir det kaffe!!

Shopping, hundbad och hundkurs

Idag har jag shoppat till mig själv, första gången på mycket länge! Det blev två par jeans, två par leggings, tre BH:ar, två halsband, ett par Converse, en bikini och hårsnoddar. Kul när man hittar så mycket! :)
I eftermiddag har husse, Liam och jag gått en långrunda som även innehöll lite simning för Liam. Han tyckte det var jättekul att hämta pinnarna i vattnet!
 
Tyvärr är inte min mobilkamera lika snabb som Liam.. :)
 
På torsdag drar hundkursen hos Dala Hundservice igång, anmälde oss idag. Ska bli såå roligt! Vardagslydnadskursen som vi tänkte gå först blev tyvärr inställd så det fick bli en unghundskurs istället, samma innehåll bara att deltagarna är lite med okoncentrerade, så det kan nog bli bra med tanke på att Liam inte är överförtjust i okastrerade hanhundar.

Posering

 
Nya kopplet! 

Tips tack!

Tips på tricks att göra med targetstick mottages!

Jippi :)

Idag kom läderkopplet och K9 schampo och balsam från CSiGORA! Kopplet var jättesnyggt! Lite smalare än de andra jag har, inte dumt alls.
Liam har busat på dagis hela dagen idag. Han är en riktig tröttis när han kommer hem därifrån. För en stund sedan tränade vi med targetsticken igen, det är jättekul! Han följen den om jag rör på den nu. Vi har även premiärat med tasstarget ikväll. Åhhh vad det knakade uppe i hand lilla huvud när jag la en bok framför honom. Han duttade först med nosen på den och tittade på mig flera gången och la sig ner, pussade mig i ansiktet, men tillslut hade han tassen på boken, KLICK. Sen gick det som hejsan. Det är så kul att se när han tänker! Älskar verkligen klickern!!
Nu ska vi ut på en promenad, sen ska vi soffhänga med husse resten av kvällen.
 
Någon som läst "I samspråk med hunden LUGNANDE SIGNALER"? Verkar intressant!
179 kronor hos Adcanis

Snyggt!

 
 
På bryggan med nya halsbandet och kopplet!

Myskväll

Efter två lite lätt kaotiska dagar har vi haft en riktig myskväll. När jag kom hem från jobbet idag hade jag fått ett paket.. Innehållande ett halsband och koppel från Hurtta i nya färgen "björk". Det var ännu nyggare i verkligheten
Kvällen tillbringade vi sen på sjön. Vädret har varit kanon! Riktigt mysigt.
 
Solnedgången

Ska bara...

Snart bär det av mot jobb och dagis.. Håll utkik, uppdaterar mer ikväll! :)

Lyckad ledig dag!

Idag har varit en toppendag! Medan husse jobbade tog vi det mest lugnt, men hann även med lite träning. Kvällen har vi spenderat i skogen tillsammans med Stella.
 
 
Jag hade tänkt bada Liam idag på förmiddagen.. Skulle hämta ut mitt paket från CSiGORA på posten innan bara, då det balnd annat skulle innehålla det nya schampot och balsamet jag beställt. Men det innehöll ett Hurtta Lifeguard täcke i orange istället, i Liams storlek. Kontaktade dom och som kompensation för att det blivit fel fick jag täcket -det var en kompensation som hette duga! TACK CSiGORA!! Det blev alltså inget bad idag men de andra varorna skulle komma imorgon, det får bli till helgen istället. Tror inte Liam tycker det gör något att det dröjer :)
 
Detta kommer vi ha stor användning av i höst!
 
 
 

targetstick dag 1

Var och köpte en Targetstick med klicker idag, har testat i tre omgångar. Filmade omgång nummer tre. Visst är han duktig? :)
 

Targetstick?

Funderar på att köpa en targetstick, eller pyssla ihop en egen. Verkar som man kan ha stor användning av den om man vill lära in vissa trix. Någon som använder targetstick? Vad använder ni den till? Någon som har någon speciell modell att rekommendera?
 
Bild lånad från Adcanis.

god morgon

Vad ska ni hitta på med era hundar idag?

Heldag på sjön

Dagen har vi tillbringat på sjön. Liam har njutit!
 
 
Livsnjutaren..
 
 

Liam-kväll

Ikväll har vi varit hemma själva och faktiskt hunnit med ganska mycket! Vi har myst framför TV:n, kollat handbollen såklart! Sedan har Liam fått massage, klippta klor och borstad päls. Han blir alltid så busig efter att man har grejjat med pälsen! Så lite bus har vi också hunnit med.
Sedan åkte köttbullarna och klickern fram! Har övat på lite trix; "high five", "sitt fint" och "hej hej"(vinka). Han lär sig så otroligt fort!!
 
   
 
Nu har vi precis kommit in från en lite längre promenad. Det ligger en fotbollsplan i närheten av där vi bor så vi passade på att träna lite inkallning där ikväll. Han blir bättre och bättre! Ikväll hade vi en såndär riktig lyckad kväll då allt stämde. Och sen måste bara flagga för Hurttas lydnadsväst, jag älskar ryggfickan! När man ska ha långlina, klicker, nycklar, hundgodis, bajspåsar, mobil m.m. med sig är alla fickor toppen!
 
Imorgon ska vi förhoppningsvis ut och åka båt om vädret tillåter. Nu ligger Liam som en kringla i korgen och suckar högt, tar det som att det är läggdags för matte också!

Kvällsträning

Nu är det dags att plocka fram klicker och köttbullar, träning på g! Visst ser han ut som han vill hitta på något? :-)

Valpbilder

Sitter och kollar igenom bilder på datorn och hittade dessa på Liam som valp, har nog aldrig sett något sötare!!
 
 
Fotona har jag fått från Liams förra ägare, Eva.
 

Kaffe och OS

Härlig morgon, solen skiner! Dock var det lite kyligt när vi var ute och gick i morse. Nu dricker jag en balja kaffe och kollar höjdhopp på tv. Har en bra fotvärmare...!

K9 Schampo + balsam

När Liam var hos frissan sist använde de schampo och balsam från K9. Tycker resultatet blev jättebra och hans päls har varit lätt att borsta. Det ska tydligen göra så att pälsen torkar snabbare. Kan det stämma? Tänkte i alla fall testa, så jag beställde schampo och balsam hos CSiGORA.Det efterlängtade läderkopplet åkte också med! :)
 
 
 
 

Bento Ball

Var en snabbis på Djurmagazinet och köpte lite träningsgodig och ben till Liam. Kom även hem med en "Bento Ball", vilken hit! En aktiveringsleksak med hårt ben på ena sidan (finns refill att köpa) och på andra sidan finns det plats för smågodis. Ytan på undersidan är "knottrig" för att hjälpa till att rengöra tänderna.
Liam brukar vara lite kräsen när det gäller tuggleksaker, men denna blev snabbt en favorit! Finns att köpa hos bland andra Grizzlyzoo för mellan 85 och 175 kronor, beroende på storlek.
 
(Bild lånad från Starmarkpet.com)
 
Godiset i botten är borta för länge sen, här gnags och slickas det för fullt!

Bonus!

Nu har vi precis kommit hem från en tur i skogen på över två timmar. Jättemysigt! Blev även några fyllda påsar med detta: 
 

Flytväst

Just nu har CSiGORA 20 % rabatt på Hurttas flytvästar (rabatten dras av i kassan)! Använder ni flytväst till era hundar?
 
 
Liam med sin flytväst från Hurtta.

Vill ha!

Ytterligare en nyhet från Hurtta -Joggingkoppel. Gillar verkligen den gröna färgen! Kopplet går att justera så det passar mankhöjden på just din hund. Inkommer nu i augusti hos Sea Hund&Katt för 249 kronor.

Kollar OS

Regnig dag!

Idag öser regnet ner. Liam är mindre nöjd över det. Han ser alltid så gulligt besviken ut när vi kommer ner för trapporna och han märker att han kommer bli blöt.
 
Liam på morgonpromenad i sitt regntäcke från Hurtta!

Regn

Regnet smattrar på taket och Liam snarkar på fårfällen nu. Riktigt mysigt! Men imorgon hoppas vi på finare väder. Här kommer en bild från en av de få  dagar i sommar med fint väder.

Ändrade planer

Ändrade planer ikväll, jag och mina favvograbbar drog ut i skogen i över en timme istället. Upptäckte ett nytt jättemysigt ställe här i närheten.
 
Husse & Liam
 
 
Trött myshund <3

Vardag

Tillbaka i vardagen.. Liam är på dagis idag medan husse och matte jobbar. Ikväll blir det bara mys och ingen träning då jag misstänker att Liam kommer vara slut efter en heldag med sina kompisar. Det är över en vecka sedan han var där och det var även några nya hundar där idag så det tar nog på energin :-)

Miljöträning

Idag har Liam varit själv hemma några timmar på dagen medan jag jobbat och husse är på utflykt med kompisarna. Liam är alltid yrvaken när man kommer hem och han har varit själv, det känns skönt att han kan koppla hemma.
 
Efter jobbet drog jag och Liam ut på miljöträning. Gick in till stan och tränade passitivitet och lite kommandon med en massa störning. Han är ganska ovan vid stadsmiljön så det var välbehövlig träning. Satte oss utanför en uteservering där någon hällt ut majskorn som fåglarna åt. Två flugor i en smäll helt enkelt.
 
Liam, majs, fikande människor och pippi.
 
 
Upp! Sitt! Stanna! Duktig vovve :-)
 
Nu svalkar jag mig på balkongen, nöjd med dagens träning!

Långrunda och träning

Nu har vi precis kommit hem från passitivitetsträning på ett fik och en runda på 7km i skogen. Har förhoppningsvis en härligt trött hund här hemma ikväll.
 

Läkarbesök!

Penicillin och kortison x2 blev domen.. Nu ska jag bli frisk!

Första augusti

Har varit hemma från jobbet idag också, men äntligen känner jag mig bättre i kroppen! Har tryck i örat och är fortfarande halvdöv och huvudet känns som en stor boll, men jag är äntligen på bättringsvägen! Ska till läkaren imorgon och se om de kan göra något åt trycket i huvudet/örat. Hoppas det!
 
 
Inkallning.
 
Tjuren Ferdinand?
 
             

Post

Idag kom Hurttas lydnadsväst!  Satt perfekt, och är dessutom både snygg och funktionell med x antal fickoroch ringar att fästa saker i. La bestllningen igår strax efter kl 15 och fick paketet idag, tack CSiGORA!

Klimatsmart från Wonderdog NYC

Dessa snygga halsband med matchande koppel finns att köpa hos Ekipage! Snygga, ellerhur?
 
 
 
"Klimatsmart och snyggt! Alla produkter från Wonderdog NYC är tillverkade med hänsyn till miljön. Tygerna är spillbitar från mode- och möbelindustrin, bandens baksidor är producerade av återvunna plastflaskor. Samtliga spännen, både i plast och metall, är tillverkade av återvunnet material. Ta en titt på deras underbara halsband och koppel. Piggar upp den suraste matten och hussen!" Text och bilder är hämtat från Ekipage.

Deming´s Liam Dice

Livet med en Engelsk springer spaniel

RSS 2.0