Söndag

Idag töar det ute, det blir inga långpromenader eftersom det är isbana på vägarna. Vi passar på att sitta inne och kolla på Tour de ski och förbereda oss inför nyårsafton. Imorgon kommer ett par kompisar hit. Var iväg och handlade all mat redan igår så det är redan avklarat. Här är våran meny:

Hjälpsam hund



Morgonpromenad i solen



Träning i inomhusarena!

Idag har vi haft en av de roligaste dagarna ihop med Liam. I julklapp fick vi 2 timmars träning i en nybyggd inomhusarena med konstgräs, helt för oss själva och med fri tillgång till alla sorters agilityhinder. Liam älskade agility!! Vi har bara testat något enstaka hinder tidigare och brukar träna "hopp" över naturhiner vi hittar när vi är ute på promenader. Idag körde vi tre hinder på raken, tunnel, slalom och balansbräda. Liam lärde sig jättesnabbt!
Weeeiii :D
 
Hopp!!
 
Supeglada Liam!!
 
Jippiiie!
 
Full koncentration över balanshindret.
 
Det går bra!
 
Till en början vågade han knappt gå upp här, tillsut sprang han! :)
 
Tunneln var otroligt läskig till en början, sen gick det som hejsan!
 
"Sitt!"
 
Paus!
 
 
Tränar inkallning.
 
Fotgående. Andra gången vi tränar på det så det finns lite att jobba på ;)
 
Duktiga Liam.
 
Bus med favoritleksaken!!

Fototävling!

Hjälp oss att vinna en fototävling! Jag och Liam är med och tävlar om ett presentkort på 500 kronor hos Hundreda.Den bild som har flest "gilla" på Facebook den 13 januari vinner tävlingen. Vårt bidrag hittar du HÄR!

Mellandagsrea!

Nu har äntligen mellandagsrean startat hos CSiGORAs Hundbutik! 10-40 % rabatt på utvalda varor! Här kommer mina favoriter!
Produktbild för “Noble Red - Rött läderkoppel”
Rött läderkoppel (10% rabatt)
Produktbild för “Torkat älgkött 100g”
Torkat älgkött (30% rabatt)
 
 
Produktbild för “Hurtta Motivation - Agilityväst”
Hurttas agilityväst (10% rabatt)
 
Produktbild för “Liten Zebra”
Zeebra leksak (40 % rabatt)

Dan efter dan

Har haft en jättebra julafton med en massa folk. Jättebra träning för Liam med både barn och en annan hund. Han var helt slut sedan. Idag har vi bara tagit det lugnt och busat lite i en rastgård (Liam älskar det! :)). Snart ska han vara hemma själv en stund medan vi andra tvåbenta ska iväg på middag. Känns som att Liam kan må bra av att vara hemma och koppla av lite, har farit runt på så mycket den senaste veckan. Nu till julklapparna! Fick alldeles för många!! Det var sådär mycket så man får dåligt samvete. 
Liam fick två pipleksaker och ett jätteben.
 
Han fick även en "Kong" att fylla med godsaker. Invigde den idag med bredbar leverpastej,mycket uppskattat! Den finns att köpa hos CSiGORAs Hundbutik.
 
Jag fick bland annat en tröja från Engelsons. Den har ett vinstätt foder. Jag har tänkt att ha den under min väst från Hurtta när jag och Liam är ute och tränar.
 
Fick även en varm och go tröja från HellyHansen. Otroligt användbar när man är ute i skogen och härjar!
 
Nu till den bästa klappen av dom alla! Det finns ett nyöppnad hundträningsanläggning här i stan, jag och Liam fick ett presentkort på 2 timmars träning i den på torsdag. Det ska bli jättekul!! Det är en ombyggd lada med konstgräs och alla hundträningstillbehör i som man kan tänka sig. 
 

God Jul


Önskar alla läsare en riktigt God Jul!

Första julen tillsammans med Liam, ska bli riktigt mysigt! :)

Dan före dan..

Liam och mamma har varit ute och tränat i en och en halv timme i eftermiddag.. Det hade gått jättebra! :) De tränade bland annat hundmöten (10/10 lyckade), godisletande och fotgående. När de kom tillbaka badade jag Liam så nu luktar det nybadad hund i hela huset!

-Julbad??? Hur kan du göra såhär mot mig??


Använder schampo och balsam från K9, resultatet blir jättebra! Det vita blir vitt och det bruna får en fin lyster. Pälsen blir även lätt att kamma ut.
Nu ska vi mysa med plockmat framför TVn och invänta julafton!

Dec. 23, 2012

Idag kör Liam på blått istället!

I väntan på pappersrulle med några godbitar i...

Julfeeling


Liam har redan lite julfeeling, han har tagit på sig scarfen från Carlings! :)

Ny leksak


Smiiiile :)

Bus forts.











Bus igen





Dec. 20, 2012

Mys framför TVn! Liam gillar att ligga sked ;)


Bus i inhägnad


Mina favoriter ♡


















Slappar


Äre semester så äre!

Julmys

Liam käkar ben framför nyklädda granen <3

Tisdag

Vi har som sagt semester och ligger lite lågt med bloggandet. Liam har äntligen anpassat sig ganska bra och är inte lika stressad som när vi först kom hit. Finns fortfarande MYCKET kvar att jobba på..
Vill tipsa om Csigoras hundbutik som har 20 % på alla julprylar, det är bland annat riktigt bra pris på denhär söta selen:
 

Semesterfiraren ☆



On the Road!


..Då var vi påväg!
Fick julklapp från jobbet igår:

Mums!!

Bästa sovstilen?


Såhär låg Liam och sov härom morgonen när husse klev upp, haha! :)
Idag har Liam och jag haft en såndär dag när allt bara klaffar, bra kontakt och exemplariska hundmöten. Imorgon ska vi ut på äventyr...... :)

Dec. 13, 2012


Idag kom det lite trevlig läsning i brevlådan!

Liam vill äta ben och samtidigt gå promenad :)



Min bästa kompis idag



Lunchbus!


Spana in dom söta små ögonfransarna! :)

Hemtenta


Idag sitter jag hemma och skriver hemtenta, har det faktiskt riktigt mysigt. :)

Luciarabatt hos CSiGORAs hundbutik

Idag och imorgon (12-13 dec) har CSiGORAs hundbutik 10 % rabatt på hela sortimentet för alla som gilar dem på Facebook. Gå in och gilla dom på facebook för att få rabattkoden. Facebooksidan hittar du HÄR. Kanske passa på att köpa en julklapp till din hund eller varför inte dig själv?
Koppelkär som man är............
HÄR kan du köpa detta snygga läderkoppelkoppel, det finns i många olika bredder och även med några med pistolhake.

Dec. 12, 2012


Snaart drar vi på semester :) Vi behöver verkligen det, alla tre!

Dec. 11, 2012

Liam väcker grannarna under oss genom lite lunchbus med aktiveringsbollen från CSiGORAs hundbutik. :) Han har kommit på att om han lyfter upp bollen med munnen och riktigt tar i när han kastar iväg den så kommer det ut godis.


Vinterns första vurpa plus miljöträning

Tidigare idag tog jag och Liam en runda i ett hundtätt område. Jag har undvikit att gå på trånga cykelvägar eftersom Liam tycker det är alldeles för jobbigt att möta hundar på så nära håll. Nu går hundmöten på vanliga villagator nästan alltid problemfritt så jag tänkte vi skulle utmana oss idag och få lite fler antal på en och samma promenad. Det var dock bara tre hundmöten men alla gick bra, trots att en hund vi mötte gjorde utfall mot oss. Skönt att det går framåt! Liam "skvallrar" bra och tar godiset med mjuk mun. Känner att vi är relativt säkra på hundmöten på villagator i vårat område, så tänker öka svårighetsgraden nu sccessivt och se hur det går. Våra utmaningar blir hundmöten på platser som är nya för Liam, fler hundmöten per promenad och hundmöten med närmre avstånd till den andra hunden. Kommer gå ganska sakta fram så det inte blir ett bakslag som innan. Känner att vi verkligen är på rätt väg nu!
 
Har lyckats vurpa ikull idag för första gången i vinter. Halkade till på en isfläck och föll handlöst bakom Liam som blev jätterädd och skyggade och skällde. Efter att jag halkat började jag skratta för jag tänkte på hur roligt det måste sett ut om någon såg mig. Och JIPPII tyckte Liam som trodde jag låg på backen för jag skulle leka med honom. :) 
 
När husse kom hem från jobbet åkte vi några ärenden och passade på att köpa broddar till mig, inga fler vurpor tack! Vi skulle handla mat och några saker på Jula. Jag passade på att miljöträna Liam som fick följa med. Medan husse var inne på Jula och Willys tränade vi passitivitet och lite roliga tricks. Liam var jätteglad! Han är ju annars ganska försiktig i nya miljöer och när det är mycket "ståhej" men idag gick det superbra, han hade full fokus på mig (och korvbitarna). Nu ikväll ska jag njuta av att jag har en så duktig hund,käka god mat och kolla på ett par avsnitt Dexter. Kan ge en liten hint om att jag längtar till helgen också..! :)
 
Här är broddarna jag köpte idag, endast 89 kr hos Jula.

Progressiv förstärkning

Jag vill tipsa alla hundägare (och icke hundägre) att läsa om Progressiv förstärkning. När jag träffar på "hundfolk" lite här och var kan jag inte sluta att förvånas över deras sätt att vara mot deras hundar. Något jag särskilt reagerar på är hur endel beter sig vid hundmöten, kanske för att vi själva jobbar mycket med det. Igår till exempel, när Liam och jag var ute och gick och mötte någon typ av labradorkorsning och dens husse. Hunden skällde mot Liam och såg otroligt stressad ut, husse skrek "Sitt!!", "Nu håller du käft!", "Skärp dig!!", "Sitt!", "TYST!" och ryckte samtidigt i kopplet. När vi gått förbi (Liam var jätteduktig och "skvallrade" jättebra) skriker labradorkorsningens husse "NU GÅR VI!", med samma arga ton som innan trots att hunden då var tyst och satt lugnt ner. Sedan drog hunden iväg och husse halkade efter, de hade noll kontakt. Önskar att han någon dag kommer i kontakt med progressiv förstärkning.
Länken till ett jättebra inlägg om Progressiv förtärkning hittar du HÄR.

Liam och jag

Liam och jag i skögen igår, kan inte klaga på vädret precis!

Fotat med systemkameran

 
Idag blev det äntligen av att jag fotade med systemkameran istället för mobilen! Det blir så sällan jag använder den eftersom mobilen alltid hänger med och dessutom är smidig. Men det är kul att fota "på riktigt". Här kommer några smakprov!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dec. 08, 2012

Efter ca tre timmar ute snön myser Liam och jag i soffan! Kollar skidskytte, dricker en balja kaffe och käkar lite onyttigheter.


Liam ♡ snö




Underbart väder hos oss idag!

Dec. 08, 2012

Åh vad jag kommer somna gott nu!! Ikväll har jag varit på julbord med jobbet. För att ta sig till restaurangen var man tvungen att åka med ett minst sagt annorlunda transportmedel..

Restaurangen ligger högdt upp i en skidbacke, jättemysigt! Trots ett strömavbrott på ett par timmar var kvällen riktigt lyckad. Massor med god mat och trevligt sällskap, kunde inte varit bättre.

Julklappar!

Hur går det för er med julklappshandling? Jag har aldrig varit ute i så god tid som i år! Har endast två klappar kvar. Fick hem Liams sista (??) idag. Men ni får göra som Liam, hålla er till julafton. :) Köpte ett par nya supersvampar, då mina har haft en tendens att slinka med hem till folk som varit här hemma och sett mina demostrationer. Ni kan läsa två av mina äldre inlägg om supersvampen HÄR och HÄR.
 
Ni som följer min blogg vet att jag handlar de allra flesta hundprylarna hos CSiGORAs hundbutik.De gör en aldrig besvikna! Snabba leveranser, bra produkter till bra pris och så slinker det även ner något extra (typ ben eller godis) lite då och då, så även idag! Ett förkläde från Hurtta som jag ska använda det när jag gör pälsvård på Liam! Tack!
 
Snön fortsätter falla, idag har det snöat hela dagen. Mys! På bilden sitter Liam och väntar på att hans kompis Algot ska komma, han blev jätteglad så fort han fick se bilen idag! Ikväll har Liam varit en riktig tröttis. Först en heldag tillsammans med Algot och senare på eftermiddagen gick vi ca4 km med nya klövjeväskan. Han har fått gå med tom väska nu de första gångerna. Imorgon kväll ska både husse och jag iväg på kvällsaktiviteter så Liam ska vara hos en kompis till mig, kanske blir promenaden dit den första med lite riktig packning i väskan? Favvoleksaken och lite godis måste i alla fall med! 
 

Bus


Idag har Liam sin kompis Algot här! De busar så de inte ens går att få skärpa på korten. :)

Väskpromenad


Första promenaden med klövjeväskan avklarad! Hade två tomma petflaskor i väskorna för att fylla ut. Liam tyckte först det var lite märkligt att ha något som sticker ut på sidorna och som skrapar i grenar. Han fick beröm och godis under hela promenaden och efter en stund såg han riktigt mallig ut! Tillslut kom han på att man även kunde pinka trots att han hade väska på ryggen. Vi hann även med två lyckade hundmöten, varav ett på relativt nära håll. Lyckad promenad helt enkelt!

Onsdag!

 
Idag kom äntligen Liams klövjeväska från Ruffwear med Posten! Den satt helt perfekt! Ska försöka inviga den utomhus redan ikväll.
 
Vi har även hunnit med lite pälsvårdsmys, han gillar det mer och mer!
 
 
 
 

Väntar..


.....på att posten ska komma. Hoppas på att något roligt ska komma med den. Kan det vara något till Liam tro? :)

Kyla!


Nu är det -20 grader kallt här, brrr! Liam har inte varit jättesugen på att gå ut, det är ganska mysigt under filten ser det ut som.

Var på Arken Zoo och köpte "Vacker tass" för endast 99:- idag, de hade extrapris nu. Hoppas att den ska kunna motverka isklumpar i tassarna och på benen. Resension kommer senare! Köpte även julklapp till Liam där, men den får ni se först på julafton :)

Dec. 02, 2012

Nyss hemkommen efter ett pass på gymmet! Det behövdes efter två kvällar på raken med goda vänner och god mat! Nu skalar husse räkor till räkmackorna vi ska käka framför TVn ikväll.

Liam hade passat på att städa ihop sina prylar medan jag var på gymmet. Duktig hund! :)

-14

Idag har vi det riktigt kallt, -14 grader! Här ligger Liam och väntar på att jag ska ta på mig alla lagef med kläder innan promenad.

Vi har legat inne och kollat på skidor nästan hela dagen. Nu ska jag slå in julklappar, dricka kaffe och samtidigt kolla på sammanfattningen av Küren från Globen Horseshow.

Dec. 01, 2012


Myspromenad i skogen med husse.

Liam älskar snön!!



















Deming´s Liam Dice

Livet med en Engelsk springer spaniel

RSS 2.0