Sep. 30, 2012

I helgen har vi varit i stugan och bara gottat oss. Igår öste regnet ner så vi tillbringade större del av dagen inomhus med god mat och trevligt sällskap. Idag har det varit en kanonfin höstdag med strålande sol! Vi åkte båt ut till en av öarna utanför stugan och plockade kantareller. Liam var lös hela tiden, riktigt härligt! Han tog ett par rundor men hittade oss relativt snabbt annars höll han sig i närheten av oss. Vi var ute i 3-4 h och hann även med en fika ute i solen, en av de mysigaste dagarna på länge.

På språng!


Lyckliga Liam.


Skönt att sträcka ut.


Underbar natur!


Dagens skörd.

Shopping

Innan idag var jag och handlade lite gott (?) till Liam, bland annat kycklingben inklusive fot. Kampleksaken är i läder och smidig att ha i fickan när man är ute. Den gillades skarpt av både matte och hund. Reflexen tänkte jag ha på min egna jacka.


Sep. 28, 2012

Nu har vi precis kommit hem efter över 4 timmar i skogen. Liam har njutit!


Veterinärbesök



Idag har vi varit hos veterinären. Det gick jättebra, dom var så lugna och proffsiga! De klämde och kände på honom för att utesluta att hans osäkerhet vid hundmöten beror på smärta. De kunde inte hitta något fel så det känns skönt. Passade även på att chipkastrera honom (håller 6mån). Veterinären sa att han kan få extra könsdrift nu de kommande veckorna, men efter 6 veckor skulle man se full effekt.
Nu ska vi snart ut i skogen och imorgon åker vi till stugan träna inkallning.

Plugg

Strax ska vi bege oss till en kompis och hunden Wilma för ytterligare en heldag med grupparbete. Såhär såg det ut igår :) Visst ser det ut som vi får bra hjälp?




Aktivering

Korvbitar invirade i ett badlakan!


Tjejtjusaren



Idag har Liam haft det riktigt mysigt ihop med fina Wilma.

Nyfriserad

Nu är Liam nyfriserad! Han ser alltid så liten ut efteråt. Med han blev jättefin! Vi har även hunnit med en tur i skogen och en promenad i stan med en kompis och hennes svärföräldrars Goldentik. Det var första gången de träffades, först var Liam osäker men vi promenerade efter dom en bit sedan var det lugnt. Skönt, för vi ska nämligen plugga ihop hela dagen imorgon. Nu ligger Liam och slöar under soffbordet, han tyckte inte alls det var kul hos frissan så det tog tydligen på krafterna.
Har googlat lite om hur man kan öka hundens självförtroende idag, vi verkar jobba på rätt sätt iaf. Det är verkligen jättejobbigt att se att han är så osäker på promenaderna när det gäller hundmöten, det som är mest jobbigt är att det kommit som ett bakslag nu på senaste. Hoppas verkligen att det vänder snart! Tycker ändå att vi är påväg åt rätt håll iaf. Någon som har något bra tips på självförtroendeövningar för hund?

Kreativ

Idag har kreativiteten flödat. Har sytt ett fleecetäcke och en fluga. Liam skulle såklart hjälpa till och la sig över symaskinspedalen..


Inför morgondagens besök hos frissan fick Liam bada ikväll. Han blev jättefin, älskar K9 schampo och balsam!
Nu blir det promenad.

Kontakt

Kontaktövningar på morgonpromenaden.


Grabbhelg

För min del är det jobbhelg.. Så Liam har tillbringat dagen med husse och det blir lika imorgon. Regnet har öst ner hela dagen så Liam har inte varit alls sugen på promenad.. Han och jag var nyss ute på sista rundan, vi gjorde ett hundmöte på ca 5 m avstånd som gick jättebra. Jag upplever annars att han tycker det är jobbigare med hundmöten när det är mörkt ute. Så kvällen kunde inte avslutats bättre.

Fredagsgott!

Fredagsbus!

Sep. 21, 2012

Gårdagens kurs gick sådär.. Eller är egentligen jättenöjd med vad vi tre presterade, det känns tyvärr tråkigt att ett par andra på kursen inte kan respektera att Liam behöver utrymme. Trots att vi sagt till X antal ggr så hände det flera gånger att de rusade fram hundar till oss och Liam blev såklart arg. För övrigt var han jätteduktig. Vi övade vidare på hakan i handen och gjorde hundmöte.Idag på morgonpromenaden var det frost ute! Brr.
Större delen av dagen har jag och en kompis spenderat på Expert's utförsäljning, stod i kö i över 3timmar!! Köpte ett objektiv, en hårfön, ett mobilfodral och en stekpanna. Riktiga fynd så det var värt allt köande! Ikväll blir det lugnt och skönt med god mat och TV.

Dagen idag

I förmiddags var jag och grannen ute i skogen och gick över 7km. Riktigt mysigt, hon hade även med sig fika.
Ikväll är det dags för kurs igen.. Hoppas på en bra kväll. Har även bokat tid till Liam hos frissan idag, nästa tisdag är det dags!

Matte shoppar igen..

Kom precis hem med denhär "lilla" godingen. Vad kan dölja sig där bakom?

Ahhhhhh!!!

Hittade just min favorithemsida: Best in Park! Fullkomligt ÄLSKAR allt på sidan!
 
 
 
Bilderna är lånade från Best In Park´s hemsida och deras Facebook.

Rekord

40 sek med hakan i handen, det går framåt! Inga störningar pålagda än, men det kommer redan imorgon på kursen. 
 

Kär

Började googla på flätade läderkoppel.. De verkar vara svåra att få tag på i Sverige. Hittade en amerikansk blogg som sålde dessa fantastiska koppel!! Gå gärna in och kika på länken under bilden, det fanns många olika snygga färgkombinationer och fina hundar. Tyvärr var inlägget ganska gammalt, men har skickat iväg ett mail och frågat ifall hon fortfarande säljer och om hon kan tänka sig att skicka till Sverige, hoppas på positivt svar... har koppelbrist ;)
 
Bilden är lånad från Grayhart Weimaraners.

19 sept

Igår tränade vi vidare på hakan i handen, ska ta tiden idag tänkte jag. Tror vi är uppe i en halvminut iaf!
I förmiddags tog vi bilen för att upptäcka ett nytt område här i krokarna. Det var en otroligt fin plats! Nästa besök får nog dock vänta tills det inte är så otroligt blött i marken.
 

 Underbar plats!
 
Matte och Liam, nöjda och glada!
 
 
Nu ska jag pimpa mina naglar med de nyinköpta lacken!

Mys

Liam har fått pälsen borstad och avkopplande massage. Han njuter verkligen! Skulle vilja lära mig mer om hundmassage, någon som har något tips vart man kan läsa mer? På nätet eller någon bra bok?

Man har sällskap även i köket...

Bra start!

Yes! Vilken kanonstart på en "ledig" dag, Liam och jag trotsade regnet och gav oss ut i skogen. Vi var ute i nästan två timmar. Det är så kul att vi bara får bättre och bättre kontakt även ute och i skogen, roligt med framsteg!
 
Bor man ihop med en sällskaplig engelskman kan man inte räkna med mycket egentid.. Inte äns på toa, även att han är så trött att han somnar innan han hunnit lägga ner huvudet. Underbara Liam <3

I väntans tider..

Såhär såg det ut igår kväll när Liam väntade på husse.. Söto!
 

Tillbaka!

Nu är vi äntligen tillbaka här på bloggen efter en liten semester..! De senaste veckorna har varit ganska tuffa, Liam har haft det jättejobbigt pga löptik i grannlägenheten och katter där vi bott under semestern. Hon som håller i kursen vi går har föreslagit att vi ska chipkastrera honom för att se hur han blir för att sedan ev kastrera honom, så vi överväger faktiskt det. Känns lite tråkigt då jag hade tyckt det var jättekul och ställa ut honom till nästa sommar, men kan Liam må bättre av att slippa tänka på alla löptikar så känns det egentligen inte som det är så mycket att tveka om. Det är bra att chipkastreringsalternativet finns tycker jag, så man kan se hur han blir. Jag vill inte att han ska bli annorlunda på något annat sätt utan bara kunna vara sitt vanliga jag under just löpperioder. Eftersom vi bor som vi gör, med en massa tikar så tätt inpå så känns det som det är värt ett försök.
Nu har det äntligen lugnat ner sig igen, han äter och vi kan ha kontakt när vi är ute. Jätteskönt! Hundkursen går framåt och vi har som läxa att hålla hakan i handen tills nästa vecka. Det är så roligt att träna Liam för han lär sig
så snabbt!
Här nedan kommer lite bilder från uppehållet:
Denna söta röda lilla stuga bodde vi i.
 

Passar på att sova i soffan, som han annars inte gör hemma.
 

Morgonpromenad vid stugan!
 

Utflykt till Ölands norra udde.
 

Heldag ute i naturen, här poserar han vid Kalmarsund.
 

En massa bus och mys har vi även hunnit med!
 
  
Idag har vi tränat en massa miljöträning. Satte oss utanför ett köpcentrum i stan och filttränade medan vi tvättade bilarna. Han var så duktig! De tränade servicehundar vid köpcentrumet samtidigt som vi var där så det blev även ett par lyckade hundmöten!
 

Balansträning i blåsten! :) Dagen har verkligen varit lyckad! Imorgon är det ny vecka och vi fortsätter att träna hakan i handen. Uppdatering kommer! :)

Semester

 
Liam och jag vid havet <3

Nu blir de åka av!

Ny bur till nya bilen!

Fullt upp!

 
 
Denna veckan har börjat med full fart!  I två dagar har vi haft heldagar med plugg här hemma, vilket har inneburit besök av Algot.

Liam har haft lite överskottsenergi så igårkväll blev det en cykeltur, stannade till och kollade när husse mekade med min bil. Han gjorde lite service på den, husse kan han! :)

Nu ska vi strax bege oss hem till Algot och hans matte för vidare plugg. Ikväll blir det förhoppningsvis köp av bur till bilen!
 

Shopping..

Idag har matte shoppat :
Hela dagen har gått åt till att hämta bilen, så Liam har nog inte haft den roligaste dagen i sitt liv. Men han är nöjd så länge han får följa med, och det fick han givetvis. Nu ska det bara inhandlas en bra bur/galler att ha i bilen.
Imorgon får Liam och jag valpbesök i form av Algot, en liten Yorkshireterrier-blandning. Ska bli kul att se vad Liam tycker om det lilla yrvädret!

Hundens dag

I förmiddags var vi på "hundens dag" i grannstaden. Det var utställning, lite försäljning och agility. Gick först och kikade lite själv sedan fick Liam följa med. Han skötte sig bra, det var många hundar överallt. Gjorde inget utfall och morrade inget, gnällde däremot lite men han får klart godkänt iaf! 
 
Liam fick en ny leksak!
 
Trötthund!

Deming´s Liam Dice

Livet med en Engelsk springer spaniel

RSS 2.0