Tillbaka!

Nu är vi äntligen tillbaka här på bloggen efter en liten semester..! De senaste veckorna har varit ganska tuffa, Liam har haft det jättejobbigt pga löptik i grannlägenheten och katter där vi bott under semestern. Hon som håller i kursen vi går har föreslagit att vi ska chipkastrera honom för att se hur han blir för att sedan ev kastrera honom, så vi överväger faktiskt det. Känns lite tråkigt då jag hade tyckt det var jättekul och ställa ut honom till nästa sommar, men kan Liam må bättre av att slippa tänka på alla löptikar så känns det egentligen inte som det är så mycket att tveka om. Det är bra att chipkastreringsalternativet finns tycker jag, så man kan se hur han blir. Jag vill inte att han ska bli annorlunda på något annat sätt utan bara kunna vara sitt vanliga jag under just löpperioder. Eftersom vi bor som vi gör, med en massa tikar så tätt inpå så känns det som det är värt ett försök.
Nu har det äntligen lugnat ner sig igen, han äter och vi kan ha kontakt när vi är ute. Jätteskönt! Hundkursen går framåt och vi har som läxa att hålla hakan i handen tills nästa vecka. Det är så roligt att träna Liam för han lär sig
så snabbt!
Här nedan kommer lite bilder från uppehållet:
Denna söta röda lilla stuga bodde vi i.
 

Passar på att sova i soffan, som han annars inte gör hemma.
 

Morgonpromenad vid stugan!
 

Utflykt till Ölands norra udde.
 

Heldag ute i naturen, här poserar han vid Kalmarsund.
 

En massa bus och mys har vi även hunnit med!
 
  
Idag har vi tränat en massa miljöträning. Satte oss utanför ett köpcentrum i stan och filttränade medan vi tvättade bilarna. Han var så duktig! De tränade servicehundar vid köpcentrumet samtidigt som vi var där så det blev även ett par lyckade hundmöten!
 

Balansträning i blåsten! :) Dagen har verkligen varit lyckad! Imorgon är det ny vecka och vi fortsätter att träna hakan i handen. Uppdatering kommer! :)


Kommentarer
Elin

tack för tipset!!

har du wgw bälte? funkar det?? :)

Svar: Varsågod! :-) VGW-bältet är toppen! Liam kan lätt bli lite stressad i nya miljöer och vid hundmöten, selen är skonsam och hetsar inte honom som halsband verkar göra ibland.Eftersom man knäpper fast kopplet fram på bogen så vänds han mot mig OM han skulle dra och man kan lättare få upp kontakten igen. Så det funkar kanon för oss :-)
engelskspringerspanielliam.blogg.se

2012-09-16 @ 21:19:05
URL: http://www.fluffmonster.blogg.se
Anonym

Han får ställas ut även fast han är kastrerad :)

2012-12-07 @ 22:37:03


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Deming´s Liam Dice

Livet med en Engelsk springer spaniel

RSS 2.0