Sy sele?

Sitter och spånar på om jag skulle sy en ny sele till Liam.. Letar efter bra material. Någon som har något tips på en bra hemsida man kan beställa typ nylonband och spännen ifrån?
Hamnade på en väldigt trevlig blogg, Lillbullen. Helt klart värt ett besök, sidan innehåller många tips!
 
 


Kommentarer
Christina

Har du bara rätt mått kan en hemmasele vara suverän. Jag stör mig på att många selar som är mjuka och vadderade inte är det i bandet under magen bakom frambenen. Å andra sidan blir det svårt om de samtidigt ska vara justerbara och passa flera olika hundar. Jag har faktiskt inte hittat några bra mönster så gör du det får du gärna tipsa mig!

Svar: Håller helt med! Hurttas Y-sele sitter bra på Liam men tyvärr tovar sig hans päls under magen på grund av hur de fäst bandet mellan frambenet till det bandet som går bakom frambenen.. Jag använder övervägande VGW-selen, alltså med kopplet fäst fram. Upplever att den verkligen har lugnande effekt som det står i dess beskrivning. "Magremmen" på dessa selar är klädd med något slags vattenavvisande skumgummiliknande material så det har aldrig blivit några tovor eller skav av den. Vettiga mönster verkar tyvärr omöjligt att hitta så jag funderar på att sy någon som är i stil med VGW-selen, fast med lite modifiering.
engelskspringerspanielliam.blogg.se

2012-10-02 @ 11:21:30
URL: http://socialahundar.blogspot.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Deming´s Liam Dice

Livet med en Engelsk springer spaniel

RSS 2.0