Bra och dåligt

Blandad start på denna dagen.. Liam och jag gick igenom en cykeltunnel nu på morgonpromenaden, när vi kom ut på andra sidan kom plötsligt en hund och hundens matte bara ett par meter ifrån oss på cykelvägen. Försökte gå ut en böj med Liam ut i snön men det var tyvärr för sent så han gjorde utfall mot den andra hunden. Det skär i hjärtat när det händer, vill bara kunna gå en normal promenad utan att behöva tänka på om min hund ska göra ett utfall mot en annan hund. Det är betydligt bättre nu än för några veckor sedan då han gjorde utfall mot alla hundar vi mötte oavsett hur nära eller långt bort de befann sig. Det jag har svårt att begripa är varför han plötsligt fick ett återfall? Han klarar fortfarande inte av att mötas på cykelvägsavstånd, bilväg går bra. Han är fortfarande inte avslappnad vid alla bilvägsmöte men han gör inget utfall vilket är positivt!
Mötte en hund på kanske 15 m avstånd lite senare och då gick det jättebra, han tog godis med "mjuk mun" vilket brukar vara ett gott tecken. Ska försöka lägga fokus och energi på den senare händelsen idag.


Kommentarer
Ingela Anderson

Han blev säkert överrumplad och hade inte kontroll på läget, "anfall är bästa försvar"!!! Han kände säkert att du också blev "stel"...
Tänk inte så jättemycket på de negetiva sakerna som händer utan fokusera på allt bra som han gör :)

Svar: Ja, så var det säkert! Ska försöka med det :) Han har ju gjort vissa frsmsteg iaf men det tsr väl tid antar jag.
engelskspringerspanielliam.blogg.se

2012-10-30 @ 12:18:52


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Deming´s Liam Dice

Livet med en Engelsk springer spaniel

RSS 2.0